Primăria Călinești

PRIMĂRIA CĂLINEȘTI

Județul Argeș

Ziua Limbii Române – 31 august

25/08/2021

În așteptarea sārbātoririi Zilei Limbii Române la 31 august, în calitate de primar al comunei Călinești, vă anunț cu mândrie că azi , un grup de 16 cetățeni  ai satului Valea-Corbului, cu vârste cuprinse între 25 și 62 de ani, au susținut cu succes examenul de absolvire a cursului “Competențe-cheie în comunicarea în limba românā”.

Inițiatorul cursului – “S.C. Life Courses” din Craiova – și susținătorul acestuia – AJOFM Argeș, prin doamna Mihaela Popescu și domnul Cristi Busuioc – au colaborat cu primăria Călinești în calitate de coordonator local.

Aceasta este viziunea conducerii primăriei pentru adevărata integrare: oameni din comunități anterior marginalizate, care dobândesc deprinderea citit-scrisului, adică o șansă în plus în a-și găsi un loc de muncă sau , pur și simplu, în a participa mai usor la viața socială.

Formatorul, prof. dr. Delia Dumitrică, o fiică a Călineștiului care iubește și promovează limba română pretutindeni, a concluzionat activitatea de evaluare a competențelor . Astfel a evidențiat bună colaborare cu administrația publică locală și realizarea obiectivelor propuse. Lavinia Năstase, directorul căminului  cultural comunal, cunoscută pentru implicarea tuturor copiilor comunei noastre în activitați culturale, i-a întâmpinat pe cursanții din Valea Corbului și le-a vorbit despre importanța frecventării școlii pentru fiii lor, actualii elevi ai școlii de la Valea Corbului.

Last modified: 25/08/2021

Comments are closed.

Translate »