Primăria Călinești

PRIMĂRIA CĂLINEȘTI

Județul Argeș

Ziua internaţională a drepturilor omului

10/12/2021

Ziua internaţională a drepturilor omului este marcată în fiecare an la 10 decembrie, zi în care, în 1948, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat Declaraţia Universală a Drepturilor Omului. 

Instituirea oficială a Zilei Drepturilor Omului, a avut loc pe 4 decembrie 1950, când Adunarea Generala a ONU a declarat o rezoluție prin care invita toate statele membre, precum și orice alte organizații interesate să sărbătoreasca ziua așa cum considera că este potrivit.

Ziua de 10 decembrie este o oportunitate de a reafirma importanţa drepturilor omului în reconstruirea lumii pe care o dorim, necesitatea solidarităţii globale, precum şi a interconectării şi a umanităţii împărtăşite.

Ziua Internaţională a Drepturilor Omului contribuie la conștientizarea faptului că drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului trebuie să fie protejate la toate nivelurile de un sistem de drept, dar și de către toţi participanţii la viaţa publică.

Drepturile omului se află în centrul Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD), cuprinse în Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă. Obiectivele de Dezvoltare Durabilă au fost adoptate de către toate statele membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite în 2015 pentru a pune capăt sărăciei, pentru a reduce inegalităţile şi pentru a construi societăţi mai paşnice şi prospere până în 2030. Cunoscute şi sub denumirea de Obiective Globale, ODD sunt un apel la acţiune pentru a crea o lume în care toţi oamenii să conteze.

Last modified: 10/12/2021

Comments are closed.

Translate »