Primăria Călinești

PRIMĂRIA CĂLINEȘTI

Județul Argeș

Singurul stagiu național de aikido – oraganizat la Călinești !

17/09/2022

Ai (合 ) inseamna a unifica, a uni, a imbina, Ki (気 ) inseamna energie, spirit, Do (道 ) inseamna cale, in sensul de cale spirituala, astfel ca Aikido se poate traduce prin Calea Energiilor Unificate. Scopul Aikido-ului nu consta numai in insusirea perfecta a tehnicilor de autoaparare, pentru ca tehnicile sunt doar un mijloc si nu un scop. Mai importanta pentru elev este educarea complexa, pentru ca acesta sa capete o personalitate echilibrata, naturala si puternica, astfel incat la nevoie sa poata rezolva eficient problemele ce-i apar in viata. Daca nu te poti controla si avea incredere in tine, daca nu te poti vedea lucid, niciodata nu vei avea incredere in altii si cu siguranta nu vei putea fi capabil sa ai autoritate asupra celorlalti. Scopul antrenamentului nu este de a crea luptatori agresivi ci acela de a perfectiona intelepciunea si auto-controlul. Ca practicant de Aikido, trebuie sa progresezi, sa te perfectionezi si sa nu incerci sa concurezi cu ceilalti.

Asociația Club Sportiv Viitorul 2019 Calinesti – Secția se AIKIDO, a găzduit al – treilea an la rând – Stagiul Național de Aikido Aikikai .

Participanți din cadrul organizației Aikikai România, respectiv dojo-uri din toată țara, inclusiv întreaga conducere a Aikikai România,  au fost prezenți la antrenamente copii și adulți fiecare cu ore de pregătire separate.

Evenimentul a avut loc in sala de sport a Școlii Gimnaziale Vrănești, cu sprijinul primarului din Călinești, Mihai Georgescu, acțiunea se dorește a fi un preambul la Stagiul international de la Poiana Brașov din luna octombrie cu instructorul japonez Yukimitsu Kobayashi sensei.

Last modified: 17/09/2022

Comments are closed.

Translate »