Primăria Călinești

PRIMĂRIA CĂLINEȘTI

Județul Argeș

“Primul Ghiozdan” a început în Comuna Călinești

06/10/2021

Astăzi a început la noi în comună derularea programului “Primul Ghiozdan”, prin care elevii primesc rechizitele necesare pentru a merge la şcoală, proiect susţinut de primarul Mihai Georgescu.

“Sunt deosebit de bucuros şi onorat că acest program a început în comuna noastră, de unde se va extinde în tot judeţul Argeş. M-am implicat personal pentru ca acest demers să fie implementat cât mai repede, astfel încât elevii noştri să fie printre primii care primesc aceste ajutoare”, a declarat Mihai Georgescu, primarul comunei Călineşti.

Programul este derulat de Consiliul Judeţean Argeş, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

“Astăzi am împărţit primele ghiozdane, aproape 100 la număr, şi am văzut bucuria celor mici că au tot ce le trebuie pentru şcoală. Ei vor merge cu plăcere în clase şi nu vor mai avea grija rechizitelor. Pentru mine, este deosebit de important ca şcolarii noştri să înveţe carte, să meargă cu plăcere la şcoală şi să transmită mai departe această bucurie. Îmi doresc să vă asigur din nou că educaţia este printre priorităţile mele principale şi mă voi implica în orice proiect care va duce la îmbunătăţirea condiţiilor din şcoli şi la creşterea calităţii actului educaţional”, a mai spus primarul Mihai Georgescu. 

El i-a mulţumit vicepreşedintelui Consiliului Județean Argeș, Adrian-Dumitru Bughiu, pentru prezenţa sa astăzi la Călineşti, la Școla Generală Călinești Vale și la Școala Generală Râncăciov Urlucea.

“Îi mulţumesc foarte mult domnului Bughiu pentru că a fost alături de noi şi de copii în această zi. Suntem bucuroşi că ne aflăm printre primii beneficiari ai acestui proiect”, a afirmat Mihai Georgescu. 

Cu această ocazie, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian-Dumitru Bughiu, a anunţat că doreşte extinderea programului şi anii următori.

“Sunt bucuros să fiu la Călineşti, o comună care se precupă constant de educaţia celor mici, prin grija edilului Mihai Georgescu şi a colegilor domniei sale din Primărie. Vrem să continum acest program şi anul viitor şi să îl extindem pentru clase măricele. Aşa că ne vom revedea şi la anul”, le-a spus el elevilor care au primit rechizite.

Valoarea fiecărui pachet este de 129,65 lei și cuprinde: caiet dictando, caiet de matematică, caiet de lucru comunicare în limba română, caiet de lucru matematică, caiet de lucru dezvoltare personală, mapă cu buton A4, etichete școlare, acuarele, bloc desen, stilou și două cartușe, set de scris : o riglă, un creion, o gumă de șters, o ascuțitoare, set creioane cerate, set creioane colorate, penar.

În total, prin acest program vor fi distribuite 2.110 pachete către elevii din judeţul Argeş.

Last modified: 06/10/2021

Comments are closed.

Translate »