Primăria Călinești

PRIMĂRIA CĂLINEȘTI

Județul Argeș

Incendiu de vegetație! Primarul Mihai Georgescu în teren!

12/02/2022

Dragi cetateni,

De o saptamană, în comuna noastră sirul incendiilor de vegetație continuă, ultimul a fost ieri  în satul Cârstieni.  La fața locului a fost și primarul comunei, Mihai Georgescu, pentru a se asigura ca lucrurile sunt în regulă. Acesta face un apel către cetățeni, pentru a nu mai da foc vegetație, riscând sancțiuni, dar și pierdea subvenției de la APIA.

Conform art.5 , litera d¹) din Protocolul menționat anterior APIA va fi informată de către GNM și IGSU, asupra unui eveniment (ardere), prin transmiterea prin email,sms, etc., de fotografii georeferențiate executate la fața locului, în vederea marcării cu acuratețe a zonelor în care au avut loc arderile.

Pe această cale le amintim fermierilor :

  • este interzis arderea  miriştilor şi/sau resturilor vegetale rezultate după recoltarea culturilor (paie de cereale păioase, vreji de plante proteice sau de cartof, coceni de porumb, tulpini de floarea soarelui, rapiţă ş.a.), inclusiv miriştile sau iarba rămasă după cosirea pajiştilor temporare.  
  • fermieriilor care utilizează pajişti permanente le este interzis arderea  vegetaţiei, inclusiv iarba rămăsă după cositul pajiştilor. 

,,Fac apel către toți locuitorii comunei noastre pentru a manifesta mai multă atenție la utilizarea focului în spații deschise și sper să înțeleagă că neglijența și provocarea intenționată a incendiilor poate duce la adevărate dezastre”, declară primarul Mihai Georgescu.

Last modified: 12/02/2022

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »