Primăria Călinești

PRIMĂRIA CĂLINEȘTI

Județul Argeș

Hristos s-a Înălțat ! Slujbe și depuneri de coroane în Călinești!

03/06/2022

Înălțarea Domnului se sărbătoreste la patruzeci de zile după Paști. În popor, sărbătoarea este cunoscută și sub numele de Ispas.

Comunitatea a îmbrăcat haine de sărbătoare, călineștenii, au avut astăzi două motive de celebrare: Înălțarea Domnului și Ziua eroilor. Edilul, împreună cu o parte din administrația locală, au luat parte la Sfântă Liturghie săvârșită în cinstea eroilor neamului românesc, la Biserica Gorganu de Sus, ulterior au mers la Sfânta Mânăstire Râncăciov.

S-a acordat onorul militar, s-a intonat Imnul Național al României. Autoritățile au depus coroane de flori. Acestui eveniment s-au alăturat: Corul Veteranilor, elevii Școlii Gimnaziale  Vrănești, îmbracații în costume populare și o parte din Parohiile Comunei : Turculești, Gorganu de Jos, Văleni, Radu Negru, Călinești.

,,Nu putem să uităm sacrificiul, jertfa și curajul celor care și-au dat viața pentru ca noi să avem astăzi o țară a noastră, România. Datorită lor ,trecutul acestui colț de țară închegat și unitar, este astăzi o bază solidă pe care noi, cei aflați vremelnic în slujba oamenilor, ne dorim să construim un viitor frumos pentru copii noștri.

Mulțumim bunului Dumnezeu că a rânduit și acest an, să marcăm în comuniune aceasta dublă sărbătoare. Soarele cu care Dumnezeu ne luminează și ne încălzește este o mângâiere și un răspuns la întărirea credinței pe care aceasta colectivitate o cultivă inclusiv generației de mâine. 

Veșnică recunoștință eroilor neamului românesc!

Domnul să binecuvânteze Călineștiul, România și pe noi toți, în această sfântă zi a Înălțării Domnului. Hristos S-a Înălțat!’’ , a transmis edilul Comunei Călinești, domnul Mihai Georgescu.

Mulțumim tuturor celor implicati: preoților și călugărilor pentru frumoasele slujbe, copiiilor, cadrelor didactice implicate, Corului Veteranilor pentru că ne-au onorat cu prezența, tuturor celor care au participat, împreună am reușit să cinstim cum se cuvine această zi!

Last modified: 03/06/2022

Comments are closed.

Translate »