Primăria Călinești

PRIMĂRIA CĂLINEȘTI

Județul Argeș

Comuna Călinești s-a înfrățit cu Municipiul Gaza din Palestina !

16/06/2022

Prima Comună din Argeș care se înfrățește cu un Municipiu !

16.06.2022 – Primăria Călinești a semnat un acord cu Municipiul Gaza.

Așa cum a promis, edilul nostru, domnul Mihai Georgescu, reușește și aduce tot mai mulți investitorii in comună.

Yahya R. Sarraj, primarul municipiului Gaza, a fost primit tradițional cu pâine și sare.

Odată cu înfrățirea dintre cele două localități, edilii speră la sporirea legăturilor de prietenie, dar și a colaborării, în special în domeniul agriculturii, comerţului, afacerilor, spațiilor publice, educației și asistenței medicale.

 Prin semnarea acestui acord, se va contribui la întărirea legăturilor de fraternitate între poporul român și cel palestinian.

Comuna Călinești și Municipiul Gaza vor coopera, în special în domeniile: agricultură, comerţ, afaceri, spații publice, educație, asistență medicală și alte activități comunitare, prin:
• Instruire și schimb de bune practici și know-how într-o gamă largă de aspecte legate de serviciile municipale și administrative.
• Proiecte de cooperare care pot contribui la dezvoltarea și îmbunătățirea condițiilor de viață ale cetățenilor din Fâșia Gaza și Călinești.

Cei doi edili au vizitat : Transfăgărășan, Baza Salvamont de la Cota 2000, Mănăstirea Curtea de Argeș, Muzeul Golești, Municipul Pitești, Centru de Permanență din Călinești, Școlile din comună, fabrica Aka.

Municipiul Gaza mai este înfrățit cu alte trei orașe europene: Barcelona, Torino și Dunkerque, iar acum și cu comuna Călinești !

Last modified: 18/06/2022

Comments are closed.

Translate »