Primăria Călinești

PRIMĂRIA CĂLINEȘTI

Județul Argeș

Călineștiul în fotografie – Regulament

04/04/2023

Calineștiul în fotografie

Art. 1 Organizatorul concursului

Concursul este organizat și desfasurat de către Căminul Cultural Călinești și Primaria Comunei Călinești, denumit în continuare “Organizator”. Toti participanții la concurs sunt obligati sa respecte termenii și conditțile prezentului Regulament oficial al Concursului (denumit în continuare Regulament oficial). Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica prezentul Regulament oficial, sub condiția notificarii publice prealabile modificarii.

Art.2 Calendar de desfasurare:

Perioada de desfasurare a concursului/ transmitere fotografii: 04.04.2023 – 15.05.2023

Înscrieri: pana la data de 15 mai, ora 23:59

Anunţarea rezultatelor: 17 mai 2023

Premierea si expozitia: în săptămâna 19- 25 mai 2023

Art.3 Dreptul de participare

La acest concurs poate participa orice persoana cu varsta peste 18 ani avand domiciliul in Călinești, Romania. Participantii la concurs accepta si se supun prevederilor prezentului Regulament de concurs. Membrii juriului, angajatii UAT Călinești si voluntarii implicati in derularea concursului, precum si rudele de gradul I ale acestora nu pot fi desemnati castigatori in cadrul acestui concurs. Fiecare participant are dreptul de a inscrie maxim 5 fotografii in concurs.

Art. 4 Tematica

Această tematica își dorește să cuprindă esența campaniei „Călinești în fotografie” și anume promovarea locurilor, oamenilor, valorilor și faptelor din Comuna Calinesti în vederea creșterii implicării comunitare și a potențialului turistic si economic. Astfel, în cadrul prezentului concurs sunt încurajate fotografiile care surprind cu pozitivism aspecte ale comunei: de la peisaje din natură, la case, străzi, locuri din patrimoniu, dar și viața oamenilor, traiul localnicilor, obiceiuri și tradiții. Pe perioada desfășurării concursului invităm călineștenii să vadă comuna prin ochii unui turist, să observe ce este în jur, să se bucure de comorile naturii și ale vieții, să uite pentru o clipă de probleme și de greutățile care atârnă pe umerii orașului nostru. Să vedem deci, comuna Călinești cu alți ochi!

Art. 5 Conditii de participare

Participantii trebuie sa trimita pe adresa de e-mail: festival@primaria-calinesti.ro fotografii din Comuna Călinești și împrejurimi cu subiectul “pentru concurs”. Fotografiile trebuie insotite de un titlu, trebuie mentionata locatia fotografiei si datele de contact ale participantului/fotografului ( nume complet, numar de telefon, adresa de email). Fiecare participant la concurs poate trimite pe adresa de e-mail maximum 5 fotografii in format digital. Înscrierea în concurs presupune acceptarea prezentului regulament. Fotografiile vor fi incluse in expozitia foto de la finalul concursului Participantii la concurs sunt rugati sa furnizeze corect datele personale. Pentru identificare, castigatorii vor avea nevoie de un document de identitate: pasaport, buletin de identitate sau carte de identitate.In concurs vor intra fotografiile trimise pe adresa de e-mail in perioada de desfasurare a concursului, pana la data de 15 mai, ora 23:59. Participarea este valida doar daca participantul a trimis fotografii si respecta conditiile mentionate .

 6.Specificatii tehnice

Să se încadreze în tematica aleasă

· Dimensiunea minima a imaginii: 4 mb

· Rezolutie: minim 3.000px latura mare, latura mica va fi proportionala.

Fotografiile trebuie să fie la rezoluție de print, calitate la 300dpi.

· Formatul de fisier: .jpg. Fotografiile pot fi alb negru sau color

· Se accepta prelucrarea pozelor la nivel de corectii de baza (brightness/contrast, levels, unsharp, crop, wb, etc.), atat timp cat aspectul nu se departeaza mult fata de fotografia originala.

· Colajele nu sunt acceptate. Fotografiile nu trebuie sa contina watermark-uri sau rame · Adaugarea/scoaterea elmentelor in fotografie (cloning, healing, filtre art etc) nu este acceptata.

Nu vor fi acceptate fotografiile care:

· Au influenta politica, sunt denigratoarea la adresa orasului sau a anumitor locuitori

· Au caracter violent, obscen, ofensator sau calomniator

· Promoveaza orice fel de discriminare, consumul de droguri, tutun si alcool

· Pot aduce prejudicii de orice fel cuiva

· Nu apartin concurentului

· Contin publicitate

Art. 7 Juriu si Criteriile de jurizare

Fotografiile castigatoare vor fi afisate pe site-ul https://primaria-calinesti.ro/ , pagina oficiala de Facebook a Primariei si la sediul Caminului Cultural Calinesti. Se va fi afisa doar fotografia si numele persoanei, fara datele de contact ale acesteia. Datele de contact (e-mail si numar de telefon) vor fi folosite pentru intrarea in posesie a premiului, in cazul in care fotografia trimisa este selectata castigatoare. Cele 3 fotografii castigatoare vor fi selectate din totalul fotografiilor primite pe adresa festival@primaria-calinesti.ro pana la data de pana la data de 15 mai, ora 23:59. Autorii fotografiilor castigatoare vor fi contactati prin e-mail/ telefon pentru furnizarea datelor personale complete (act de identitate). Daca in termen de 24 ore de la desemnarea unui castigator nu primim o confirmare telefonica sau pe e-mail cu datele de contact, pentru a intra in posesia premiului, se va desemna un nou castigator. Organizatorul isi rezervă dreptul de a modifica, în caz de necesitate data publicarii castigatorilor, cu notificare prealabilă, păstrând numărul şi valoarea maximă a premiilor anunţate iniţial.

Art. 9 Drepturile de autor

Materialele inscrise trebuie sa respecte legea drepturilor de autor, precum si drepturile de proprietate intelectuala si drepturile exclusive de orice alta natura recunoscute de lege. Participantul trebuie sa fie proprietarul tuturor drepturilor asupra materialelor inscrise in concurs sau sa detina drepturile corespunzatoare de utilizare cu privire la acestea. Participantul este unic responsabil asupra oricaror consecinte directe sau indirecte ce pot aparea ca urmare a inscrierii materialelor in acest concurs.

Trimiterea fotografiilor pe adresa de e-mail festival@primaria-calinesti.ro implica acordul ca materialele inscrise in concurs sa poata fi expuse si utilizate de catre Organizator, cu mentionarea numelui autorului, prezentul regulament reprezentand consimtamantul autorilor si titularilor de drepturi de proprietate intelectuala cu privire la aceasta forma de utilizare, nelimitat in timp si spatiu.

Last modified: 04/04/2023

Comments are closed.

Translate »