Primăria Călinești

PRIMĂRIA CĂLINEȘTI

Județul Argeș

1 IUNIE – ZIUA COPIILOR

31/05/2021

Ziua Copilului a fost menționată pentru prima dată la Geneva, la Conferință Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. După această conferință, multe guverne au introdus “ Ziua Copilului”.

Ziua Internațională a Copilului a fost sărbătorită pentru prima dată în lume în octombrie 1953 și a fost sponsorizată de către Uninunea Internațională pentru Bunăstarea Copilului din Geneva.

” Ziua Copilului este sărbătorită de copii și adulți în egală măsură. Este ziua în care toți suntem copii, în care ar trebui să lăsăm în urmă grijile de zi cu zi, să zâmbim, să ne jucăm și să ne bucurăm de fiecare lucru frumos pe care îl avem în viețile noastre.

Nu există limite de vârstă când vine vorba de a sărbători Ziua Copilului. Oricare dintre noi, copil să adult, are voie să se simtă copil și chiar este necesar că măcar o dată pe an să lăsăm în urmă problemele de zi cu zi, să zâmbim curat și să simțim că ludicul înflorește în inimile noastre.

 Copiii nu trebuie să fie neglijați, căci ei sunt cei care ne fac de multe ori ziua mai bună și pentru care ajungem la un moment dat să trăim.

De ziua lor, copiii merită să știe că au anumite drepturi, că sunt importanți.

Copiii sunt cei care ne fac viețile mai frumoase și cei pentru care ajungem la un moment dat să trăim, ei fac sens vieții noastre.

1 Iunie – Ziua Copilului este ziua în care se celebrează miracolul nașterii, miracolul purității, dar și întoarcerea la inocența.”

LA MULȚI ANI TUTUROR COPIILOR!

Primarul Comunei Călinești, Mihai Georgescu

* VA INFORMAM CA AVEM ACORDUL PARINTILOR!
 Multumim doamnei Invatatoare Letitia Florea, clasa a-II-a SCOALA CALINESTI VALE.

Last modified: 31/05/2021

Comments are closed.

Translate »