Primăria Călinești

PRIMĂRIA CĂLINEȘTI

Județul Argeș

1 DECEMBRIE – FESTIVITATE LA CĂLINEȘTI

01/12/2021

Dragi cetățeni, azi, 1 decembrie, ziua tuturor românilor, s-a celebrat cu mare fast in Călinești.

Gazda evenimentului, însuși primarul ales de cetățeni, Mihai Georgescu, a primit cu onoare toți invitații, soborul de preoți ai comunei, care au oficiat slujba, Fanfara Argeșului, Corul Veteranilor, Grupul Folcloric ,,Mugurii Călineștiului’’, Constantin si Cosmin Gaciu, Ansamblul de dansuri ,, Chindia’’ din Călinești, care au întreținut atmosfera evenimemtului

,,1 Decembrie ne amintește, an de an, că  națiunea are forța de a-și împlini marile idealuri, chiar în pofida celor mai potrivnice circumstanțe istorice.

Astăzi, ne amintim idealurile care au făcut posibilă Marea Unire de la 1918 şi care stau mărturie generaţiilor tinere, fiind un reper pentru noi, ca naţiune. Ziua Naţională a României, 1 Decembrie, semnifică pentru fiecare dintre noi momentul unirii în cadrul aceloraşi graniţe ale tuturor teritoriilor locuite de români.

Trebuie să ţinem seama că momentul 1 decembrie nu semnifică doar unirea Transilvaniei cu România, ci semnifică încheierea unui mare proces la care înaintaşii noştri, cunoscuţi şi necunoscuţi, au adus o contribuţie esenţială. Nu poate fi înţeles acest an 1918 fără Chişinău – 27 martie, fără Cernăuţi – 28 noiembrie şi, fireşte, fără Alba Iulia – 1 decembrie. Le avem în vedere pe toate şi trebuie sa fim conştienţi că prin lucrarea acelor oameni, care au trăit atunci, şi care erau mari oameni politici, intelectuali, s-a înfăptuit o ţară.

În Călinești avem multe monumente ale eroilor care ne amintesc de jertfa ostașilor noștri pentru înfăptuirea unui ideal- România Mare!

La mulți ani, români!  LA MULȚI ANI, România!’’ a afirmat Primarul Mihai Georgescu.

www.lacooperativa.ro a fost lansată pe 1 Decembrie, de ziua tuturor românilor, în dar pentru producătorii și cetățenii comunei.

Acesta este un proiect pe care l-am iniţiat şi la care ţin foarte mult. Aceasta pentru că, pe de-o parte, ajută cumpărătorii să găsească produse proaspete şi gustoase chiar dacă vor să iasă din casă cât mai puţin, în timpul pandemiei. 

Astfel, cu ajutorul Cooperativei argeşene, produsele proaspete ale producătorilor vor veni direct în casele voastre, fără a mai trebui să mergeţi la magazin sau la piaţă. 

Pe de altă parte, micii producători locali vor avea şi ei unde să-şi vândă produsele proaspete. Aşa ne ajutăm reciproc şi avem avantajul că ne bucurăm de produsele gustoase, încurajăm producţia locală şi, în acelaşi timp, limităm timpul petrecut în locurile aglomerate.

Un lucru foarte important este că, în acest fel, ajutăm tradiţia locală să meargă mai departe şi arătăm că ne pasă de comunitatea noastră, indiferent de vremurile pe care le trăim. Ne vom adapta şi vom merge mai departe” , a declarat Primarul Mihai Georgescu.

Tot azi, au fost premiați cei 11 elevi, care au terminat cu media 10, anul trecut, și răsplătiți cu suma de 500 ronș

Last modified: 01/12/2021

Comments are closed.

Translate »