Primăria Călinești

PRIMĂRIA CĂLINEȘTI

Județul Argeș

15 ianuarie, Mihai Eminescu – Ziua Culturii Naţionale

15/01/2022

Mihai Eminescu s-a născut la 15 ianuarie 1850, la Botoşani. A fost poet, prozator, dramaturg şi jurnalist, socotit de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română. Avea o bună educaţie filosofică, opera sa poetică fiind influenţată de marile sisteme filosofice ale epocii sale, de filosofia antică – de la Heraclit la Platon, de marile sisteme de gândire ale romantismului, de teoriile lui Arthur Schopenhauer, Immanuel Kant şi de teoriile lui Georg Wilhelm Friedrich Hegel.

La 16 noiembrie 2010, Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege prin care ziua de naştere a lui Mihai Eminescu a devenit Ziua Culturii Naţionale.

În cinstea acestei zile, Călineștiul a fost gazda concursului “Drag de Eminescu “. unde s-au înscris 110 copii, din toată țara.

 Muzeului Național Bratianu și Teatrului Alexandru Davila ne-au fost alături și de această data, prin reprezentanți de seamă, care ne-au ajutat să deliberăm câștigătorii.,, Sărbătorim astăzi Ziua Culturii Naţionale, un moment prielnic pentru a reflecta asupra contribuţiei constante pe care cultura o are în dezvoltarea comunei şi a fiecăruia dintre noi în parte. De-a lungul veacurilor, cultura a unit oamenii şi a dat contur identităţii naţionale. La 168 de ani de la naşterea sa, Eminescu rămâne un exemplu despre cum să armonizezi tradiţia cu modernitatea .Voi susține mereu cultura si tinerii comunității noastre’’, a declarat primarul Mihai Georgescu.

Last modified: 15/01/2022

Comments are closed.

Translate »